Rudmer Leenstra

LeenstraIn 1977 heb ik, Rudmer Leenstra, mij voor het eerst als zelfstandig fysiotherapeut gevestigd te Wergea en een jaar later te Grou.
Na de opleiding fysiotherapie in Groningen (1975) heb ik direct aansluitend de opleiding tot manueeltherapeut te Utrecht gedaan (1978). Dit resulteerde in een aantal jaren beperkt docentschap aan die opleiding. Begin jaren ‘80 de cursus humane bewegingsfunktionaliteit te Joure gevolgd. Voortdurend na- en bijgeschoold.

Als zelfstandig solist, altijd als algemeen practicus werkzaam en dus ervaring opgedaan met alle reguliere aandoeningen in de fysiotherapeutische praktijk. Door de jarenlange werkervaring en voortdurende na- en bijscholing is er een gezonde en evenwichtige kijk op functiestoornissen ontstaan, waar de hulpvrager zijn/haar voordeel meedoet.
De behandeling wordt “breed” in gezet, waarin het manueel therapeutisch denken (vaak) centraal staat, maar ook duidelijk aandacht is voor de sociale en emotionele aspecten, die de vitaliteit van het totale systeem kunnen beïnvloeden.

Specialismen of noem het bijzondere aandachtsgebieden, welke in de loop der tijd naar boven zijn gekomen, waarin men van mij mogelijk iets meer mag verwachten dan bij andere all-round fysio-/manueeltherapeuten zijn knieproblematiek, dystrofie en ketendenken (klachten analyseren naar de omgevingsfactoren) .


Fysiotherapeut
Cranio Sacraal Therapeut
Visceraal Therapeut
Neuro Systeem Mobilisaties

Maak een afspraak